4 Aralık 2011 Pazar

Örgü Askina.........

Sevgili Selen
sözümü tutuyorum bak...

Yarim yarim yarim.Annemin evi, benim evim yarim islerle dolu.Biraz fikir almak icin biraz da sendeki örmek hevesini cok ama cok sevdigim icin bunlari yayinlayayim dedim.Kesinlikle örgüden anlamiyorum birkac motif bir kac örnek disinda hicbirsey bilmem.Ama örmekle ilgili öyle cok anim vardir ki Selen seni bircok baska yönünle birlikte bununla da kendime yakin bulurum.
Bir zamanlar calistigim ya da sömürüldügüm mü desem sirketi dava edip issiz kalinca -ki o günden beri hic düzenli isim olmadi- üc arkadas kendimizi atki örmeye vermistik.Önce ese dosta hediye ederken sonra onlarin esine dostuna satmaya baslamistik.Sonra birgün kendimizi Bostanci pazarinda kacak bir tezgahda atki satarken bulmustuk.Maceramiz kisa sürmüstü yani zabitalar tarafindan kovalanincaya kadar.Ama orada iki atki birden alan genc bir kardesimizin gözleri hala aklimdadir.Ilk ve tek müsterimizdi o gün.Aldigi atkilari koyacak posetimiz bile yoktu nasil bulup bulusturduk simdi hic hatirlamiyorum.Neyse bu heves arkadaslarimizdan birinin yeni bir ise girmesiyle sona ermisti ama ben örmeyi hep cok sevdim.Gercekten yetenegim olmamasina ragmen yünlerin o sicak ve renkli dünyasinda kaybolmak tam da bana göre.

Maymun istahli olmamin kaniti da olabilecek bir fotograf var yukarida.Yillar yillar önce rengarenk bir atki olsun diye baslamistim.Gel gör ki su motiflerin birlestirme hadisesi beni bu isten hep sogutuyor.Nasil olmasi gerektigini hic bilemedim ve yaptiklarimda hosuma gitmedigi icin öylece kalakalmis bir yarim örgü.Belki sen fikir veririsin bana:)






Bu sevgili arkadas da son calismam .Bunu bitiricem.Istanbul da mide bulantisi biraz ara verince ama ne yazik ki kanamam baslayip doktor hareket yasagi koyunca baslamistim.Cileli günlerimin arkadasi olur kendisi.Amacim annemin evine yigdigim ipleri degerlendirmekti battaniye olarak ama evdeki hesap carsiya uymadi.Sanirim biraz genis baslamaminda etkisiyle iplerin yetmeyecegini öngeremedim.Simdi evdeki tekli gariban koltuga örtü yaparak soluk koltugumuzu senlendirmeyi umut ediyorum.


Ve yine bu da ayni dönemde ördügüm bir atki.Ucuna ponpon eklemeyi düsündüm.Ancak bir dahaki Istanbul seferine kaldi.Rengine bayildigim bir güzel atki olmustu ve bu soguklarda ne de iyi olurdu.Gözüm doysun, burda da ayni örnegin fistik yesili var boynumda:)




Yine baska bir yarim deneme.2006 dan beri böylece bekliyor ve yine annemde kalanlardan.Birkac motif daha eklenip sonra etrafi siyahla cevrilerek bir kücük battaniyecik olabilecegini düsündüm.Keske getirebilseydim ama ne yazik ki bunlara yer kalmadi.

Ortada gururla sunulacak tamamlanmis bir is yok gördügün gibi.Ama yine de icimden geldi ekledim biraz da anilarimi hatirlayarak.Hem sonra gecen kis oglunla fotograflayip bana anlattigin örnegide yapabiliyorum artik.Istanbulda calistim dersime. insallah bir battaniye örücem o örneklede.Cok tesekkürler arkadasim...

4 yorum:

Selen dedi ki...

Ama... ama... çok güzel ki bunlar! Çiçeklere tek kelimeyle bayıldım, bence kesinlikle devam edip bitirmelisin. Epey de motif örmüşsün, çok şık bir atkı olur eminim. Çizgili battaniye zaten hep internette ve bloglarda görüp bayıldığım ama daha kendim denemeye kalkışmadığım modelden. Renkleri falan muhteşem olmuş. Bence kendini çok küçümsemişsin arkadaşım. Bunların hepsi süper. Hiç te beceriksiz falan değilsin sen. Battaniyelerde en sıkıcı kısım zaten motifleri birleştirmek ki zaten Özgür'ün battaniyesi de sırf o yüzden aylardır sürünüyor elimde. Arada başka basit şeyler ör, sıkma kendini ille de elimdeki işi bitireceğim diye.
Bunların hepsi bir yana bu yazı beni çok duygulandırdı. Senin içinde varmış zaten ama yine de dikkatini dağıtmanı sağlayacak az da olsa ilham vermişim demek. Çok çok mutlu oldum. Ama ne kadar uğraştıysam da seni zabıtalardan kaçarken hayal edemiyorum, çok güldüm pazar macerana. Devam et, yeni çalışmalarını dörtgözle bekliyor olacağım. :D
Sevgiler..

Secil Y. dedi ki...

Yazdigim yorum yine kayboldu.Neler oluyor anlamiyorum blogger ,derdin ne?
Simdi bunui yayinlarsin sen bir de...

Zelis dedi ki...

benide heveslendirdin,gecen yil ayni hevesle ilk kez esime bir atki ve sapka örmüslügüm var:)ama o gazla ne vaatler verdim adama seneye yine yaparim diye,dur bakalim beynimde bi isik yaktin ya hadi hayirlisi;-)))

Berceste dedi ki...

Selen, Evren'in(http://basitbiryasam.blogspot.com) baslattigi etkinligi soylesene :)

Elleri calistiriyoruz biz bir ay boyunca :)

Benim Suffolk Pufflar ile sizin su yarim kalan daire seklinde tig ileri guzel bir kombinasyon olusturup ortuye donusebilir ;-)