16 Kasım 2009 Pazartesi


Süte Veda
Serrayi sütten nasil keserim diye kara kara düsünüyordum ne zamandir.Aslinda yilbasina dogru istanbula gidip annemin destegiyle birakmayi düsünüyordum sonra planlar degisti ben anneme gidemedim ama Gülseren annem bize geldi.Serranin emme serüveni artik cigirindan cikmis bir haldeydi zaten.Karar verdim.Bunun sonu yok yani baska cocuklarla olabilir ama bizde durum cok baska.Emmek degildi bizimki artik dudak tiryakisi diye dalga geciyoduk.Serra kendinden firsat kaldikca bebeklerinide getiriyordu emzirmek icin.Annemde buradayken olsun bitsin dedim.Hala bitmis degil ama bayagi yol katettik.
Hic kafami karistirmadan anneden kalma formüllerle kakaoya bagladim umutlarimi.Biliyorumki biraz arastirsam kafam kariscak baslayamicam.Cok önceleri biraz orda burda bu konuda biseyler okumus yandik biz demistim zaten.Serrayi normal yollarla ikna etmek imkansiz.Ne istiyorsa onu yapmali öyle laf söz bagirti falan dinlemez.Kanmaz,unutmaz inatcimi inatci bir sipa.
Bu kakao yöntemini duydugumda cok cok sacma bulmustum asla yapmam diye düsünmüstüm.Ben Serrayi anneme birakip birkac gun uzak kalmayi tercih ederdim gibi gelmisti ki düsündügüm yolda buydu.Ama gecen zaman bircoklari gibi bu fikrimide degistirdi.
Bilmem kac bininci kez yemegin ortasinda masadan kalkip Serrayi emzirirken karar verdim ne olursa olsun yapicam.Daha iyi bir secenek yok en cok inandigim bu.

Sabah emme seansindan sonra Gögsüme cok az kakao sürdüm üzerine serranin poposunu sildigim pamuklardan koydum ve Serra anne meme meme diye yapisinca annecim artik ineklerin sütünü icelim annenin memesi aciyor biraz dinlensin dedim.

Gögsümü degil pamugu gösterdim serra bakip aciyo dedi beni öptü ve evet iste o an off be ya dedim ama kendimi cok dinlemedim devam ettim.Gündüzleri cok fazla emmesine ragmen beni sasirtarak hic israr etmedi birkac kez gelip yokladi aciyo deyip gitti.Bol bol öpücük aldim .

Ögleden sonra kucagimda sallayip uyuttum bir bucuk saatten uzun uyudu hic uyanmadan.Imkansiz bir sey sanirdim ama oldu.Öglen uykusunda bile en az 2 kez uyanir Serra her defasinda tekrar emerek uyur artik ben usaninca gitmem uyanirdi.Uyku dedigimde yarim saat 45 dakika falan.1 saat olsa vay be falan diye havaya giriyoduk.
Gece gercekten cok zordu.Dogdugundan beri sayili bir kac istisna disinda sadece memede uykuya dalan bir cocugu gelde emmeden uyut.Uyumuyor tabiki.Kollarimda salliyorum dolasiyorum artik tamam uyudu diyorum yataga koyuyorum zink kalkiyor.Hem dolasip hem kollarinda sallicaksin kesinlikle oturmak yok.Sonunda gercekten sizdi ,yataga koydum cok uzun süre kesintisiz uyudu.Kollarimi sirtimi hissetmesemde kesintisiz uyku benim icin bir mucize oldugu icin unutuverdim herseyi.Gecenin bir yarisi sesten uyuyamadigi icin Serraya ne istiyorsun diye soran kizgin babayi bile takmadim.Ne istiyormus kalin kafali tabiiki emmek istiyor.
2.gün daha iyiydi.Kontrollere devam ama israr yok.Öglen uyumadi.Aksam gec saatte yikadim babasiyla uykusu gelsin diye battaniyede sallayalim dedik ama kurtlu duramadi baktim onu sarmami istiyor.Teyzesi bir iki gece uyutmayi basarmisti öyle sarip sarmaladim ninniye basladim bir baktim uyumus bile.Gece uyandi ,yine sadece kollarimda dolasarak uyumak istiyor,Hem gücüm kalmadi hemde gögüslerim öyle siski tutamiyorum kucagimda.Baba bey yine bir hisimla geldi tabiiki yardima degil kizmaya ,bende delirdim.Annem ilk 3 gece uykusunda emzir demisti icime dert olmustu benimde ben birakmaz birdaha diye vermicektim ama kiyamadim hem kendime hem ona Serra bayram etti tabii biriken sütleri yuttu hemen.Yoksa napardim o halde bilmiyorum..


Sabaha karsi uyandi tekrar bu sefer resmen oyuna getirdi emmeye basladi ben ne oldugunu anlamadan.Emsin dedim zorlamadim.Sabah yine vermedim.
3. gün yine vermedim.Ne gece ne gündüz.Gündüzde gecede cok güzel uyudu.Tek sorun uykuya dalarken. Uzun uzun uydurma masallar anlatirken uyuyup kaldi gece yarisi yanimda.Sonunda yatakda uykuya dalmayida becerdik.Daha da ne isterim.
Bugün bir hafta olucak.Hala vazgecmis degil.Akline geldikce gelip kontrol ediyor.Uykusu gelince anne aciyo diyor.Ilk bir kac gün dedesine bile anlatiyordu simdi biraz daha sakin.Konu komsuya anlatmadan atlattik:)
Son günler daha zor gecti.Geceleri uykuya daldiktan sonra sorun yoktu ama 5.gün arabayla Cek e gittik cok ama cok bunaldim dönerken al dedim almaz artik diye meger alirmis.Herkes ana kiz emekleriniz bosa gidiyor diye kizdi bana ama o an gözüm hicbirsey görmedigi icin cokda farketmedi.

Sabah tam bir hafta olacak.Herkes 3 günde biter diyordu ama ben biliyordum bitmeyecegini.Illaki sona erecek.Baska sansi yok.Hem Serra hem benim icin en iyisi bu.Mutlu sona ulasmak üzereyim.Keske konusup anlasip tokalasip bitirme sansim olduguna inansaydim.Ama yok biliyorum.Her bebek her anne her veda baska.Bizim uzun süren süte vedamiz böyle olmakta.

2 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

sık dişini :) 2 ileri, 1 geri olsa da alışacaktır. Ben önce bir tanesini gösterip, bitti annecim bunda süt, bunda kaldı diye diğerini göstermiştim, 2-3 gün sonra onda da bitti diyerek ikna etmiştim. gerçi bu cinsi ikna etmek ne mümkün, anca kendileri isterse :P Ben seni çok iyi anlıyorum, bizim çocuklar birbirlerine çok benziyor. İnşallah yakın zamanda tamamen biter süt işi :D Ondan sonra uyku da hallolur.. Kolay gelsin.

Secil Y. dedi ki...

benim disler kenetlendi artik esra:)istesemde acamiyacagim yakinda.
saka bir yana düsündügümden kolay geciyor sürec.ilk iki gece ve son iki gündüz cok zorladi serranin bagliligini düsününce normal buluyorum.Düsünsene bir hafta oldu hala uyanir uyanmaz kontrol ediyor.En zoru baslamakmis gerisi gecti gitti neredyse.
Serra hala ac ac diye sayiklasada ben bunuda atlattik dIye seviniyorum.Tesekkürler.
Hepimize kolay gelsin bu inatci sipagillerle...(gerci ben arti serradakinin katir inadi olduguna karar verdim)